Türkiye'de imam hatip gerçeği

Türkiyede imam hatip gerçeği
Türkiye İmam Hatipliler Vakfı Genel Merkezi,Türkiyede İmam Hatip Liseleri Gerçeği konulu bir panel düzenliyor.
Türkiye İmam Hatipliler Vakfı Genel Merkezi, yıllardır katsayı engeliyle yükseköğretime geçişte birçok sorunla mücadele eden ve son dönemde de Danıştay kararları ile sıkça gündeme gelen İmam Hatip Liseleri hakkında “ Türkiye’de İmam Hatip Liseleri Gerçeği” konulu bir panel düzenliyor.
 
 Bugün Konya Ticaret Odası Konferans Salonu’nda saat:19:00’da başlayacak olan panelin yönetmenliğini Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Önkal gerçekleştirecek.
 
 Panelde, imam hatip liselerinin din hizmetlerinin yürütülmesindeki rolü, imam hatip liselerinin sosyolojik açıdan değerlendirilmesi, Türkiye’de ve Avrupa’daki din eğitim ve öğretiminin karşılaştırılması gibi konular masaya yatırılacak.
 
 Konya İmam Hatip Liseleri arasında düzenlenen “ İmam Hatiplilik Bilinci” konulu kompozisyon yarışmasının ödül töreninin de yapılacağı programa Tüm Konyalıları davet eden Timav Genel Başkanı Ecevit Öksüz, İmam Hatip Lisesi mezun ve mensuplarının Türkiye’nin sosyal ve kültürel hayatında, siyasi ortamda, hukuk, eğitim vb. tüm alanlarda önemli sorumlulukları üstlendiğini belirtti.
 
 Öksüz,“ İmam Hatipliler hiçbir zaman gerginliğin, zulmün, adam kayırmanın, hukuksuzluğun, toplumsal yozlaşmanın tarafı olmamıştır. Bilakis sosyal barış ve huzurun tesisinde gönlüyle bu vatana ve millete hizmet etmenin coşkusunu yaşamaktadır. Bu coşku da ilelebet var olacaktır” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.