'Ukrayna'daki krizi ABD yönetiyor'

Ukraynadaki krizi ABD yönetiyor
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "ABD'nin Ukrayna krizinin çözüm sürecinde takındığı tavır, krizin oluşmasını da baştan beri ABD'nin yönettiğini gösteriyor
Putin, bu krizin çözüm sürecinde ABD'nin en başta yer almasını değerlendirirken bu durumu Washington'un yaratttığının bir kanıtı olduğunu öne sürdü . Putin, şöyle dedi:
 
"Amerika, lider konumuna geçti. ABD en başta gölgede kalmayı tercih etti. Kiev ile Ukrayna için karlı olmayan anlaşmalar imzalamak isteyen Avrupalı partnerleriyle çıkarları birbirlerine uyuyordu. Ukrayna hükümeti en başta bununla mücadele etmeye çalıştı. Ancak daha sonra herkesin de bildiği gibi, batı başka bir senaryo ortaya sürdü. Eli silahlı bazı gruplar hükümeti ele geçirdi ve darbe oldu. Fakat kimse bunun ne gibi sonuçlar doğuracağını düşünmedi."
 
Devlet Başkanı son olarak Ukrayna halkının büyük çoğunluğunun Batı'nın bu eylemlerine karşı olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.