Yahudiler Mescid-i Aksa'ya zorla girdi

Yahudiler Mescid-i Aksaya zorla girdi
Kudüs'te çok sayıda Yahudi yerleşimcinin İsrail askerlerinin koruması altında Mescid-i Aksa'nın avlusuna zorla girdiği belirtildi.
Aksa Vakıf ve Kültür Mirası Kurumu yaptığı yazılı açıklamada, "50'si öğrenci, 250'si yerleşimci olmak üzere 300 kişinin, İsrail askerlerinin koruması altında Mescid-i Aksa'yı bastığını" bildirdi.
 
İsraillilerin, Mescid-i Aksa'ya Mağaribe kapısından girdikleri, El-Kıble Camisi ve diğer kutsal mekanları gezdikten sonra avluda Yahudi hahamların, Mescid-i Aksa'nın yerinde inşa edildiğini iddia ettikleri sözde Süleyman Mabedi hakkında konuşma yaptıkları ifade edildi.
 
Öte yandan Kudüs'teki İslami Vakıflar Genel Müdürü Şeyh Azzam el-Hatib, Mescid-i Aksa'yı basan Yahudi yerleşimcilerin sayısının çok fazla olduğunu ve ilk defa bu kadar fazla Yahudi'nin baskın düzenlediğini belirtti
 
El-Hatib, "Radikal Yahudiler bu ziyaretleri, dini ritüellerini gerçekleştirmek ve gerginlik yaratmak için kullanıyor. Güvenlik güçlerinin desteği ile gerçekleştirilen büyük ölçekli bu baskınlar kabul edilemez" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.