'Yeni bir dönem başlattık'
TÜSİAD'ın işbirliği, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) ve Sabancı Vakfı'nın desteği ile geliştirilen "Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetle İlgili İşyeri Politikaları Geliştirme ve Uygulama Rehberi", İstanbul Sanayi Odası Odakule Meclis Salonu'nda düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, burada yaptığı konuşmada, kadının toplumda sürekli mağduriyete uğrayan bir kişilik olarak değil, başarılı çalışmalarıyla gündeme gelmesi gerektiğini belirterek, savaşların, göçün, büyük ekonomik krizlerin ilk mağdurunun, her zaman kadın ve çocuklar olduğuna dikkati çekti.
Yakın dönemde gerek kadın gerekse aileye yönelik şiddetle mücadele kapsamında bir hukuki alt yapı oluşturulduğunu, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'un yürürlüğe girdiğini hatırlatan Ramazanoğlu, şunları söyledi:
"Ailenin korunması ve kadına karşı şiddetle mücadelede yeni bir dönemi hep birlikte başlattık. Ceza uygulamalarında 'sıfır tolerans' ilkesi benimsenmiş, Anayasa'da yapılan değişikliklerle kadının ekonomik ve sosyal statüsü güçlendirilmiştir. Ayrıca CEDAW Sözleşmesi de ulusal düzenlemeler karşısında üstün konuma getirilmiştir. Her türlü cinsel taciz ve cinsel saldırı suçunu işleyenlerin cezalandırılacağı hüküm altına alınarak bu madde ile çalışan kadınlar korunmaktadır. Bu alandaki istatistikleri dikkatle takip ediyoruz. Bizlere yol gösteren bu veriler çözümler üretilmesi bakımından stratejik öneme sahiptir. İlaveten konuyla alakalı bilimsel araştırmalar yapıyor sonuçlarını değerlendiriyor ve gerekli adımları atıyoruz."
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.