Yolsuzluk operasyonunda tutuklama kararı

Yolsuzluk operasyonunda tutuklama kararı
Konya'da Selçuk Üniversitesi (SÜ) Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü öğretim üyesi ile birlikte 4 kişi tornacıda yaptırdıkları platinleri hastalara taktırarak insan sağlığıy
Konya'da Selçuk Üniversitesi (SÜ) Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü öğretim üyesi ile birlikte 4 kişi tornacıda yaptırdıkları platinleri hastalara taktırarak insan sağlığıyla oynama suçundan tutuklandı.
 
Edinilen bilgiye göre, Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekipleri, yaklaşık 3 ay süren araştırmanın ardından iki gün önce Konya merkezli İstanbul, Ankara ve İzmir'de eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında SÜ Meram Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü'nde görevli öğretim üyesi Prof. Dr. U.Y'nin de aralarında bulunduğu 15 kişi gözaltına alınmıştı.
 
KOM Şubesi'nde sorgulanan şüphelilerden 11 kişinin alınan ifadelerinin ardından savcılık talimatıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı bildirildi. Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen Prof. Dr. U.Y.'nin de aralarında bulunduğu 4 kişi daha sonra adliyeye sevk edildi. Önce savcıya ifade veren Prof. Dr. U.Y. ile birlikte 4 kişi mahkemeye sevk edildi. Mahkeme de şüphelileri dinledikten sonra tutuklanmalarına karar verdi.
 
Tutuklanan profesör ve 3 kişi Konya Kapalı Cezaevi'ne teslim edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.