Konya Tarım Fuarı Avrupa'da zirveye oynuyor!

Konya Tarım Fuarı Avrupada zirveye oynuyor!
Her yıl, Türkiye’nin her şehrinden ve dünyanın birçok ülkesinden 300 bininin üzerinde insanı Konya’ya çeken Tarım Fuarı’na bu yıl da yüksek katılım bekleniyor.

Her yıl, Türkiye’nin her şehrinden ve dünyanın birçok ülkesinden 300 bininin üzerinde insanı Konya’ya çeken Tarım Fuarı’na bu yıl da yüksek katılım bekleniyor. Fuarın, 20 ülkeden 441 firma ve bin 324 markanın katılımı ile gerçekleştirileceğini söyleyen İlhan Ersözlü, “5 gün boyunca 100 ülke ve 76 şehirden gelecek 300 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırlayacağız” dedi.

Konya Tarım 2019 17. Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı, TÜYAP Konya Fuarcılık Anonim Şirketi tarafından Türk Tarım Alet ve Makinaları İmalatçıları Birliği (TARMAKBİR) iş birliği ile Ticaret Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Mevlana Kalkınma Ajansı, Konya Valiliği İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve farklı kamu kuruluşlarının destekleri alınarak 19-23 Mart 2019 tarihleri arasında Konya Ticaret Odası-Tüyap Konya Uluslararası Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek. 2018 yılında düzenlenen Konya Tarım Fuarı’na 97 ülke ve 76 farklı şehirden 307 bin 919 ziyaretçinin Konya Tüyap çatısı altında bir araya geldiğine dikkat çeken Tüyap Konya Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, “Bir yılı aşkın süredir devam eden satış ve pazarlama faaliyetleri sonrasında Konya Tarım Fuarı, bu yıl fuaye ile birlikte 7 ayrı salonda 60 bin metrekare kapalı, 30 bin metrekare açık alan olmak üzere toplamda 90 bin metrekarelik sergileme alanında 20 ülkeden 441 firma ve bin 324 markanın katılımı ile gerçekleştirerek, 5 gün boyunca 100 ülke ve 76 şehirden gelecek 300 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırlayacak” şeklinde konuştu.

2-004.JPG

“AVRASYA COĞRAFYASINDA YAPILAN EN BÜYÜK BULUŞMA”

50 ülkeden 3 bin 500’ün üzerinde iş insanının fuar için Konya’da olacağının altını çizen Ersözlü, “Türk tarım sektörünün gururu, konusunda ülkenin en fazla ziyaretçiyi ağırlayan fuarı ve artık sadece ülkemiz açısından değil, Avrasya coğrafyasında da sektöründeki her yıl yapılan en büyük ve en verimli buluşma haline gelen Konya Tarım Fuarı, Tüyap Fuarcılık Grubu’nun yurt dışında bulunan ofisleri Bulgaristan, Gürcistan, İran, Mısır, Rusya, Makedonya ve 30 ülkedeki temsilcilikleri başta olmak üzere bir yılı aşkın süredir devam eden yoğun tarım faaliyetleri neticesinde 5 gün boyunca hedef Pazar niteliği taşıyan, ihracat oranlarımızın en yüksek olduğu ülkelerden gelecek heyetlere ev sahipliği yapacaktır. Bu yıl hedefimiz en az 100 ülkeden ziyaretçiyi katılımcı firmalarımız ile buluşturmak” dedi.

3-20190312130345.jpg

“KONYA TARIM FUARI, 17. KEZ SEKTÖR PROFESYONELLERİYLE BULUŞACAK”

2018 yılında yapılan Konya Tarım Fuarı’nda bin 9 adet ikili iş görüşmeleri ile milyonlarca dolarlık iş hacmi oluşturulduğunu vurgulayan Ersözlü, “Bu yılda ülke ekonomimize yeni ihracatların birliğimim kurulduğu bir nokta olarak destekte bulunmayı hedefliyoruz. Ayrıca Tüyap Konya, Türkiye’nin ve Avrupa’nın her yıl yapılan en büyük tarımsal mekanizasyon fuarı olan Konya Tarım Fuarı ile 2019 yılında 300 binin üzerinde ziyaretçiye ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Tarım sektörünün hasat zamanı olan Konya Tarım Fuarı, kazançlı bağlantılar için 17. kez sektör profesyonelleriyle buluşacak” şeklinde konuştu.

4-003.JPG

“DAHA FAZLA İHRACAT YAPMAYA ZORLUYOR”

Konya Tarım Fuarı’nın iç piyasanın son derece daraldığı bir dönemde gerçekleşeceğini belirten TARMAKBİR Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Önal, “Son verilere göre, sektörde üretim ve iç piyasadaki daralma yüzde 70 mertebesine ulaşmış durumda. Bu da bizi daha fazla ihracat yapmaya zorluyor. Biz de bu hedef doğrultusunda hem bakanlıklar nezdinde çalışmalarımızı sürdürüyor hem de fuarlarımıza nitelikli alım heyetleri getirilmesi için gayret sarf ediyoruz. Teşvik programları kapsamında sadece doğru iş insanlarının getirilmesi için büyük bir çaba gösterdik. Katılımcıların ve yabancı ziyaretçilerin dahil olacağı Uluslararası İkili İş Görüşmeleri Programı ise 20-21 Mart 2019 tarihlerinde fuar alanında gerçekleştirmeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

5-004.JPG

“KONYA, TÜRKİYE GIDASININ SİGORTASI KONUMUNDA”

Konya Tarım Fuarı’nın uzun yıllardır Türkiye’nin en büyük ve Avrupa’nın üçüncü en büyük tarım fuarı olduğunu aktaran Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Mehmet Tugay,  “Tarım ve tarım fuarı denildiğinde akla ilk gelen Konya oluyor. Bu duruma gelmemiz ise bu işe inanarak çalışmamız ve gayret göstermemiz sonucu gerçekleşti. Konya yaklaşık 4 milyon hektar yüzölçümü ile ülkemizin en büyük toprağına sahip ilimiz. Bunun yaklaşık bir milyon 890 bin hektarında tarım yapılmakta. Tarım yapılan alanların yüzde 30’unda da yani 600 bin hektarda sulu tarım yapılmakta. Şehrimiz ülkemizin gıdasının sigortası konumunda olup en temel gıda maddelerini yoğun bir şekilde üretmektedir” diye konuştu.

6-002.JPG

“KONYA’MIZI GÜÇLÜ BİR TARIM FUARI BEKLİYOR”

Asırlardır tarım alanları ile insanları doyuran Türkiye’nin ve Konya Ovası’nın bereketli topraklarının,  düzenlenen tarım fuarı ile liderliğini tescillediğini belirten Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Erkuş, “Ülkemizin dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girme ve ihracat hedeflerine ulaşmasındaki en önemli payı, tarım ve tarımsal sanayi ürünlerinin alacağını düşündüğümüzde bu fuarın ne kadar önemli olduğunu anlayabiliriz. Bu yıl ülkemizi ve Konya’mızı güçlü bir tarım fuarı bekliyor. 2019 Konya Tarım Fuarı’nda, yabancı alım heyetleri ve ziyaretçi konusunda önemli gelişmeler yaşanacak. Birçok ülkeden alım heyetleri gelecek. Yabancı katılımcı konusunda önemli organizasyonlar yapıldı” ifadelerini kullandı. 

YİĞİT BERKAY ÇOPUR /YENİ HABER GAZETESİ

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.