NEÜ’de ‘Devlet ve Millet Hayatında Erbakan’ konulu konferansı düzenlendi
Necmettin Erbakan’ın vefatının 8 yıl dönümü nedeniyle Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Fakültesi Erol Güngör Konferans Salonunda “ Devlet ve Millet Hayatında Necmettin Erbakan” konulu konferans gerçekleştirildi. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu: Necmettin Erbakan’ın Türkiye Cumhuriyeti içinde adını altın harflerle kazıdığını ve sadece siyaset yönüyle değil bilim adamlığıyla da ön plana çıktığını söyledi. Bazı insanların kıymetinin öldükten sonda anlaşıldığını dile Getiren Rektör Prof. Dr. Cem Zorlu: “Gerçekten Türkiye’nin yetiştirdiği nadir insanlardan olmasına rağmen değeri, kıymeti potansiyeli eksikliği ve farkındalığı sonradan anlaşılan bir şahsiyet. Bizim bundan sonraki vazifemiz, derdimiz, gayretimiz, hepsi hocamızın adının verildiği bu üniversiteyi gerek Türk yasalarımızın içerisinde, gerekse dünya sıralaması içerisinde hem akademik hem bilimsel, hem tanınırlık açısından daha üst noktalara taşıyarak ancak hocamıza karşı vazifemizi yerine getirebiliriz. Bu bizim görevimiz. Biz bu heyecanla bu hedefle buradayız.” dedi.
“BİN YIL SÜRECEK DİYENLER YOK OLDU”
Türkiye Cumhuriyeti Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç: Necmettin Erbakan 1994 yılında Refah Partisinin il Başkanı olduğunda Ankara’ya gittiğimde yakından çalışma imkânımız oldu. Hapis cezasıyla cezalandırıldığı dönemde gece gündüz sayılabilecek şekilde 15 yıl birlikteliğimiz oldu. Daha sonra Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte Başdanışmanlık görevini yaparken de birlikte çalışma imkânımız oldu. Yani yakın siyasi tarihe damga vurmuş birçok önemli isimle birlikte çalıştım. O açıdan bu konferans için teklif ettiğinde bütün programları erteleyerek buraya geldim. İyi ki de geldim. Necmettin Erbakan Hocamızın sanayileşme hamlesini başlattığı yıllarda daha Kore başlamamıştı. Ama Türkiye’yi dışarıdan ve içeriden engelledikleri için bugün hala yerli otomobile ancak kavuşabiliyoruz. Ve ileri teknolojiyi ancak yakalamaya çalışıyoruz. Necmettin Erbakan’ın bu mücadelesi sürerken 28 Şubat döneminde bütün partileri kapatılıyor. Kuruyor yeniden kapatılıyor. Daha sonda Refah Partisi iktidar oluyor. Daha sonda birçok kişinin bir araya gelmesiyle Türkiye’yi çökertme planı uygulanıyor. Bu planın uygulanması 28 Şubat. Tek hedefleri var Türkiye’yi savaş olduğunda koruyacak olan Türk Silahlı kuvvetleriyle Türkiye’nin o gün ki en büyük sivil unsuru olan Refah Partisi’yle savaştırmak. Ne istiyorlar? Milletin verdiği oy önemli değil diyorlar. Bizim dediğimiz olacak. Hükümet yapmazsa silah kullanırız. Silahlı gösteri yapıyorlar. Gerekirse sizi öldürürüz diyorlar. 28 Şubat döneminin meşhur 18 maddesi vardır. Rahmetli Erbakan hoca 28 Şubat toplantısında bunu imzalamadı. İnanılmaz bir zulüm vardı ve şunu söylediler: 28 Şubat bin yıl sürecek. Ama çok şükür bu milletin hakkını ve hukunu savunacak olanlar bugün dimdik ayakta, bin yıl sürecek diyenler yok oldu” dedi.
“YÜKSEK TEPELERDE ÇIĞIR AÇMADAN YÜRÜNMEZ”
Necmettin Erbakan’ın Türkiye’de bilimin, siyasetin, nezaketin çığırını açan önemli bir devlet adamı olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İhsan Şener: “Hayli yüksek olan tepelerde çığır açılmadan yürünmez. Eğer bir çığır açıldıysa onun izine bakarak yolunuza devam edersiniz. Türkiye’de bilimin, siyasetin, nezaketin çığırını açan önemli bir devlet adamı ve ünlü bir siyasetçiydi. Onun çığırından izinden giden öğrencilerin elde ettikleri başarıya baktığımızda o dönemde zor zamanda ne büyük iş başardıklarını daha iyi anladık.” şeklinde konuştu. •SÜMEYRA KENESARI
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.