TURİDER ‘den Sinan Yağmur’a Kınama

TURİDER ‘den Sinan Yağmur’a Kınama
Turizm ve İş Dünyası geliştirme Derneği Başkanı Seda Kuşvuran, Konya aleyhindeki paylaşımlarından dolağı yazar Sinan Yağmur hakkında bir kınama mesajı yayınladı.

DURİDER Başkanı Kuşvuran mesajında şu ifadelere yer verdi:

TURİDER Başkanı Kuşvuran, Sinan Yağmur’u sosyal medyadaki Konya’yı hedef alan paylaşımından dolayı şiddetle kınıyoruz. Konya Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde eğitim alarak mezun olan ve yıllarca, Konya’da bir imam hatip lisesinde öğretmenlik gibi ulvi bir mesleği icra eden, Sinan Yağmur’un, Konya hakkındaki paylaşımlarını ve söylemini, kitabındaki üslubuyla hiç örtüştüremedik. Özellikle de ‘Aşkın Gözyaşları’ kitap serisi ile Mevlevilikten ve Hz. Mevlana’nın hoşgörüsünden beslenerek yazarlık yapan birinin bu eleştiri boyutunu aşan, ötekileştirici söylemini ve paylaşımlarını şiddetle kınıyoruz. Sinan Yağmur, maksadını aşan bu cümleleri için Konyalılara bir özür borçludur” dedi. 

Sinan Yağmur, sosyal medya hesabında yapmış olduğu paylaşımda, “Çankırı Belediyesi Uçak Kütüphanesi yapmış. Aynı uçaktan sağolsun Konya Büyükşehir Belediyesi de yaptı. Ama arada bir fark var. Konya’daki uçak, restoran, kafe olarak kullanılıyor. Eh kiminin derdi kitaptır, kiminin düşündüğü de boğaz…” demişti.

seda-kusvuran.png

sinan-yagmur.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.